top of page

Hanneke Reijerse

Degene die ons koor niet zo maar laat zingen, maar echt muziek laat maken is Hanneke Reijerse.
Een Barbershopper in hart en nieren. Zij is onze MD (Musical Director). Deze term is in de barbershop gebruikelijk voor een dirigent.

Zij is in de 90er jaren begonnen bij 'The New Harvest Singers' in Geldermalsen als tenor, waar al snel bleek dat zij meer kon en wilde dan alleen maar zingen.
Al snel werd ze tenor in het vrouwenquartet 'Close-up'. Als een van de eersten volgde zij de barbershop-opleiding, georganiseerd door de DABS (Dutch Association of Barbershop Singers), die gevolgd werd door een opleiding tot barbershopdirigent. Al heel snel daarna werd vanuit NHS het mannenbarbershopkoor 'Fruit Unlimited' opgericht, waarvan Hanneke bijna 10 jaar dirigent is geweest. Het was in deze periode dat zij met een aantal van onze Mates meeging naar de conventie in Engeland en haar hart steeds verder openging voor barbershop. In 1997 behaalde zij het diploma “Lichte Muziek”, georganiseerd door SNK
(Stichting Nederlandse Korenfederatie) te Utrecht, en ook aan verscheidene workshops vanuit de DABS werd door haar deelgenomen. In 2000/2001 was zij de repetitor van een grote musicalproductie in de Betuwe (Zilveren Sporen van de stichting Stallure)
Haar beroep is logopedist, als zodanig heeft zij jarenlang gewerkt in verschillende disciplines binnen de logopedie, maar met steeds een voorkeur voor alle aspecten van de stem. Daarvoor werden verscheidene cursussen door haar gevolgd.
Ook volgde zij een aantal jaren zelf zanglessen, zowel gericht op klassieke als op lichte muziek.

Toch is het niet alleen barbershop wat de klok slaat, van 2007 tot 2011 was zij dirigent van een (wat meer serieus) smartlappenkoor en al vanaf 2003 dirigeert zij met veel plezier het vrouwenkoor
'De Zeesterren'.

 

Van 2002 tot 2009 zong zij in het eerste gemengde kwartet in de Benelux ThreePlusOne de tenorpartij.

Hanneke is enthousiast en inspirerend en de resultaten daarvan zult u bij ons zien en horen.
Als u dat zelf wilt ervaren, komt u dan naar ons luisteren of kom meedoen, elke woensdagavond vanaf 20:00u.

Kijk op onze contactpagina

Hanneke Reijerse

bottom of page