top of page
2018

Dit waren onze activiteiten in 2018

Vrijdag 21 december hebben we 2018 muzikaal afgesloten met een feestelijk kerstconcert in 't Trefpunt op het Belgiëplein in Eindhoven. We waren daar te gast bij Gracia uit Eindhoven. Gracia heeft o.a. een behoorlijk aantal blazers met diverse instrumenten  en een uitgebreide percusssiegroep binnen de gelederen. Zij zorgden voor een klankrijke opening en sluiting van de avond. De mates brachten zowel voor als na de pauze een mengeling van het gangbare als het kerstrepertoire ten gehore.

Een waardige en gezellige afsluiter van het jaar 2018.

'Sing Fun!' in de Immanuelkerk, Veldhoven

Veldhoven.Immanuelkerk.jpg

Op zondag 25 november hebben we deelgenomen aan het Mini-korenfestival 'Sing Fun!' in de Immanuelkerk in Veldhoven. Samen met Zanggroep Hajim, Kwartet "GeeBees en Barbershopkwartet

Unlimited' hebben we gezorgd voor een mooie diversiteit aan muziek voor een goedgevulde kerk met enthousiaste luisteraars.
Na deze optredens was er nog een gezellige Afterglow, waarin alle deelnemers op een ongedwongen manier hun stemmen konden verheffen. Er waren nog diverse oud-Mates aanwezig die tijdens de Afterglow nog even meezongen met de voor hen vertrouwdw songs. Al met al een zeer geslaagde middag en chapeau voor de organisatie van dit festival
.

RvK.png

Rooi Vol Koren, Sint-Oedenrode

Zondag 7 oktober waren de Mates aanwezig bij Rooi Vol Koren in Sint-Oedenrode, dat dit jaar voor de tweede keer was georganiseerd. Een geslaagd festival met maar liefst 57 koren merendeels uit de regio, maar ook daarbuiten. Ook dit jaar waren de weergoden het zeer groots opgezette festival goed gezind.

Een bijzonder dag met bij aanvang en afsluiting het prachtige Baba Yetu (Onze Vader in het Swahili) door een Projectkoor van
± 125 zangers en zangeressen.
SCBM zong op 3 verschillende locaties in het dorp met een kleinere bezetting van 13 mannen. Zie rechts hiernaast voor enkele foto's van ons optreden.

Genneper Hoeve, Eindhoven

Zondag 1 juli hebben de Mates een optreden verzorgd bij de Genneperhoeve in Eindhoven. In een prachtige lommerrijke entourage (geen overbodige luxe met de tropische temperaturen van  + 30 graden!) brachten we het talrijke publiek een zomers programma. Er heerste een gezellige en ontspannen sfeer en we kregen na afloop een warm applaus!

(M)uzikale (M)idzomer (O)ntmoeting

 

Op zondag 24 juni a.s. was SCBM deelnemer aan alweer de 12e editie van de Muzikale Midzomer Ontmoeting.
Deze keer weer in de Van Doorne Kiosk in het Stadswandelpark in Eindhoven.

Een warme dag met goede publieke belangstelling en een mooi optreden.

Dag van de Stem

Op zaterdag 3 maart tijdens de 'Dag van de Stem' in het CKE te Eindhoven hebben de Mates met het Projectkoor een geslaagd slotoptreden verzorgd. Er waren speciaal voor deze gelegenheid drie nieuwe songs ingestudeerd: 'When I'm sixty-four', 'Can't help falling in love' van Elvis Presley en 'I'll take you home, Kathleen', een echte barbershopsong. De dag was gevuld met workshops van allerlei aard en deze werden door de bezoekers redelijk goed bezocht.

optreden CKE

bottom of page