top of page
2019/2020/2021/2022

Dit waren onze activiteiten in 2020/2021/2022

 
 COVID-19

Vanaf eind  februari 2020 en heel 2021 en 2022 was het door de Corona pandemie niet meer mogelijk om op te treden met de Mates. D.m.v. Zoom en Jamulus hebben we toch wel regelmatig contact gehad met elkaar en dat was voor velen een aangename afleiding.
Deze periode heeft geduurd tot eind juli 2021. Toen waren alle leden 2 keer ingeënt tegen het virus. We oefenen vanaf augustus 2021 weer gezamenlijk in De Boemerang en vanaf september weer op normale afstand, nadat de 1,5 mtr. weer was vrijgegeven.2020

26 januari  Dag van de amateurkunst

De Mates waren te gast bij de dag van de amateurkunst bij het Centrum van de kunsten in Eindhoven. We traden op in de grote zaal, echter door het vroege tijdstip (11.20 uur} waren er nog maar weinig toehoorders in de zaal. Jammer, maar wel een geslaagd optreden.

 

100 jaar  en nog steeds aktief

Ons erelid en medeoprichter van SCBM, Jan Zuydendorp, wordt op 1 januari 2022 100 jaar! In het ED van 30 december staat een prachtig artikel over hem en onderstaande foto met zijn mates van het kwartet First Edition, waarin hij als barriton om de 14 dagen nog steeds meezingt. Proficiat Jan met het halen van een hele eeuw!

Jan Zuydendorp_100 jaar.jpg

Kwartet First Edition met van links naar rechts: Joan van Spreuwel
bas 73), Jan Zuydendorp (bariton 100), Wim Leenen (Lead 77)
en Theo Kroone (tenor 81).

Dit waren onze activiteiten in 2019

Andromeda.jpg

15 december Feel Good Market Strijp-S Eindhoven.

Sfeervolle afsluiter van 2019: de Feel Good Market in een van de voormalige Philips fabrieken op  Strijp-S. We brachtten een gezellig kerstoptreden in twee sessies van ± 25 minuten tijdens deze drukbezochte, maandelijks terug-kerende multi-diverse markt. Goed ontvangen eerste optreden aldaar dat zeker voor herhaling vatbaar is!

14 december St. Catharinakerk in Eindhoven

Op uitnodiging van het CKe (Centrum voor de Kunsten in Eindhoven mochten we vier kerstnummers zingen tijdens de sfeervolle kerstavond in de Catharinakerk. Het programma werd gevuld door optredens van studenten van het CKe. Zowel jonge als iets oudere muzikanten brachtten een optreden op diverse instrumenten, zoals blokfluit, fluit, een groep van tien gitaristen.

Tussendoor werden er kerstvertellingen en  gedichten voorgelezen. Aan het eind van deze geslaagde avond zongen we bij de uitgang van de kerk de mensen uit en dat werd zeer op prijs gesteld.

20 oktober Sociëteit Andromeda te Eindhoven

 

De Mates hebben bij Sociëteit Andromeda een optreden gegeven voor een tjokvolle zaal zodat men aan de deur het bordje “vol” had opgehangen

Het publiek en de Mates zelf waren zeer enthousiast over het optreden wat uit twee blokken van ongeveer 25 minuten bestond.

Hierin werden nummers te horen gebracht van  onder andereThe Beatles, Queen, The Lion King en als laatste het “Brabant” van Guus Meeuwis.

Men heeft ons gevraagd om volgend jaar november weer een optreden te komen verzorgen, waar wij natuurlijk graag aan voldoen.

Dit was alweer het zevende optreden van de SCBM in 2019, de volgende optredens zijn op  14 dec. in de Catharina kerk en 15 dec. Op de Feel Good Market op Strijp-S beiden in Eindhoven. Mogen wij u daar verwelkomen?

1 juni: Kikkerconcert in Aarle-Rixtel

Zondag 1 juni: Op het mooie terrein van het IVN in Aarle-Rixtel traden de Mates in een wat uitgedunde selectie op in het voorprogramma op de vroege middag. Jammer dat op dat moment en met zo'n prachtig weer het aantal bezoekers nog wat aan de lage kant was.

26 mei: Het wasven: Fête de la nature

Zondag 26 mei waren de Mates op terrein bij het Wasven in Eindhoven te gast bij het Fête de la nature. Een kort buitenoptreden van ± 1/2 uur met een aangename temperatuur en dito sfeer. Er waren optredens van diverse aard en lekkere snacks uit verschillende landen.

28 februari: Jurrian Pels Wooncentrum Eindhoven

Donderdag 28 februari waren de Mates weer te gast bij het Jurrian Pels Wooncentrum in Eindhoven. Dit jaarlijks terugkerend evenement kan altijd rekenen op een warm onthaal binnen de bewonersgroep.
In drie blokken van ± 20 minuten kregen de Mates de handen van de luisteraars weer flink op elkaar.

Primeur op deze avond, de eerste openbare uitvoering van 'Per spoor' van Guus Meeuwis.

Ook dit jaar was het weer een geslaagd optreden.

3 februari: Unlimited & Friends in Buurthuis Mariahout

vierbinden-logo.jpg

Al weer het derde optreden van de Mates binnen één maand. En wat voor een!. Op uitnodiging van barbershopkwartet 'Unlimited'  waren we te gast in het Buurthuis van Mariahout., Ook dameskoor 'Best Voices', mannenkwartet 'Good Vibrations' en dameskwartet 'Dutch Blend'  waren van de partij. Een mooie mix van klanken en een zeer gemengd repertoire zorgden ervoor dat de toeschouwers in de volle zaal niets tekort kwamen. Unlimited sloot traditiegetrouw hun optreden af met 'Ïrish Blessing', dat door veel luisteraars in de zaal ook werd meegezongen.

Alweer een geslaagde middag die qua opzet zeker navolging verdient.

Dag van de Kleinkunst

 

De dag van de kleinkunst bij de Muziekschool Eindhoven (CKe) was bij uitstek een gelegenheid om ons te presenteren aan kunst -en muziek-minnend publiek in Eindhoven. De dag was gevuld met een uitgebreid en divers programmavan optredens en workshops. We traden op op de 3e etage in een zaaltje met drie rijen stoelen, die al vrij snel geheel gevuld waren met publiek, zodat er vanuit de zijkant nog stoelen extra moesten worden bijgeplaatst voor de nog steeds binnendruppelende geïnteresseerde luisteraars.

Een gezellige en ontspannen optreden wat ook volgend jaar weer op het programma zou kunnen staan.

13 januari: Sfeervol optreden in Van Abbemuseum in Eindhoven

Op uitnodiging van het van Abbe Museum in Eindhoven hebben de Mates op zondag 13 januari deelgenomen aan een zangmanifestatie die tweemaandelijks wordt georganiseerd. Samen met het vrijwilligerskoor van het Van Abbe Museum en een drietal in Nederland wonende Syrische muzikanten werd in het trappenhuis van het museum op drie plaatsen beurtelings gezongen en gespeeld. Zowaar een bijzondere mengeling van muziekstijlen, dat verrassend goed uitpakte. De optredens werden door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd, inclusief de gezamenlijke toegift in de hal aan het einde van de middag. Een geslaagde middag die vraagt om herhaling.

bottom of page