top of page

Over onze zanggroep

Wie zijn de 'Southern Comfort Barber Mates'?


Vanuit barbershopkwartet 'One Tone Higher' op een braderie in 1986 naar een eerste repetitie met meer mannen in januari 1987 naar de huidige zanggroep “Southern Comfort Barber Mates”.


In al die jaren zijn er begrijpelijkerwijs veranderingen geweest in de samenstelling van het koor, dirigenten (musical director of MD in barbershoptaal) en de locaties waar wij onze songs repeteren.


Wij zijn een groep van 14 enthousiaste mannen die heel graag vierstemmig, a-capella (dus zonder muzikale begeleiding)  barbershopmuziek zingen, waarbij we tijdens de optredens alles uit het koppie doen. En dat onder leiding van onze
eigen MD Hanneke Reijerse, over wie je hieronder meer kan lezen


Zoals bij veel koren heeft corona flink huisgehouden in het aantal leden. Sommigen zijn ons ontvallen, anderen hielden het voor gezien: geen repetities, dan ook geen koor.


Maar wij laten ons het zingen zeker niet afpakken; het is veel te leuk om te doen. Bovendien is zingen ook nog eens gezond en stress verlagend. Dus bij deze: van harte welkom, doe mee met dit leuke project! Op deze website vind
je alle informatie over het project en hoe je je aan kunt melden. Kan je niet wachten en wil je nu meteen zingen in een leuke groep mannen, loop dan eens tijdens de repetitie op de woensdagavond binnen en luister of zing mee, dan wil
je niets anders meer!

Onze dirigent: Hanneke Reijerse

Foto van onze dirigent Hanneke Reijerse

Degene die ons koor niet zo maar laat zingen, maar echt muziek laat maken is Hanneke Reijerse. Een Barbershopper in hart en nieren. Zij is onze Musical Director, of kortweg: MD.

Zij begon in de 90er jaren bij 'The New Harvest Singers' in Geldermalsen als tenor. Daar bleek al snel dat zij meer kon en wilde dan alleen zingen.


Kort daarop werd ze tenor in het vrouwenkwartet 'Close-up'. Als een van de eersten volgde zij de barbershop-opleiding, georganiseerd door de Dutch Association of Barbershop Singers. Na de opleiding tot barbershopdirigent was Hanneke bijna 10 jaar dirigent van het Betuwse barbershopkoor 'Fruit Unlimited'.

 

Het was in deze periode dat zij met een aantal van onze Mates meeging naar de conventie in Engeland. Daar ging haar hart steeds verder open voor barbershop.

 

In 1997 behaalde zij het diploma “Lichte Muziek”, georganiseerd door Stichting Nederlandse Korenfederatie te Utrecht. Ze nam ook deel aan meerdere door de DABS georganiseerde workshops. In 2000 was zij de repetitor van een grote musicalproductie in de Betuwe (Zilveren Sporen van de stichting Stallure).

Haar beroep is logopedist. Als zodanig heeft zij jarenlang gewerkt in verschillende disciplines binnen de logopedie, maar met steeds een voorkeur voor alle aspecten van de stem. Daarvoor werden verscheidene cursussen door haar gevolgd.
Ook volgde zij een aantal jaren zelf zanglessen, zowel gericht op klassieke als op lichte muziek.

Toch is het niet alleen barbershop wat de klok slaat, van 2007 tot 2011 was zij dirigent van een (wat meer serieus) smartlappenkoor en al vanaf 2003 dirigeert zij met veel plezier het vrouwenkoor
 'De Zeesterren'.

 

Van 2002 tot 2009 zong zij in het eerste gemengde kwartet in de Benelux ThreePlusOne de tenorpartij.

bottom of page